Unieke arbeidsvoorwaarden

Wil je echt toptalent aantrekken? Dan moet je als werkgever soms creatief zijn als het gaat om de arbeidsvoorwaarden. Zo maak je de één blij met een ‘selfcare day’ en wordt de ander enthousiast van een luxe sportschool-abonnement. Bedenk wat voor soort personeel je wil aantrekken en hoe je dit het beste naar buiten brengt. Marketing is key!

Wees uniek

De arbeidsvoorwaarden zijn een goede manier om talent dat je al bijna binnen hebt gevist, over te halen om voor jou aan de slag te gaan! En tegenwoordig kun je het als werkgever zo gek maken als je wilt. Maak de arbeidsvoorwaarden aanlokkelijk voor het hele team, zoals jaarlijkse diners en uitjes, of geef er een persoonlijke draai aan en vraag waar iemand nou echt gelukkig van zou worden.

Blijf reëel

Natuurlijk wil je met jouw arbeidsvoorwaarden aandacht trekken en het verschil maken tegenover concurrenten, maar blijf hierbij wel reëel. De voorwaarden die jij bedenkt, moeten aansluiten bij jouw bedrijf. Daarnaast wil jouw beloftes natuurlijk na kunnen komen. Bedenk dus geen dingen die eigenlijk niet in jouw budget passen. Zo houdt je iedereen tevreden!

Promise

Zoek uit waar vraag naar is

Kijk eens wat anderen bedrijven doen, vraag om je heen en kom er achter welke voorwaarden waardevol zijn voor je medewerkers. Ook zou je eens in je huidige team een onderzoek uit kunnen zetten waarbij je nagaat of iedereen tevreden is met zijn of haar arbeidsvoorwaarden. Zo niet, waar wordt jouw personeel dan wel blij van? Natuurlijk is dat voor iedereen anders, maar kijk of er iets uitspringt en speel daar dan op in.

Wees flexibel of hanteer een rechte lijn

Besef dat je kunt aanbieden wat je wil, maar je kunt ook gehoor geven aan de persoonlijke wensen van je medewerker. Zo wil de één bijvoorbeeld liever zelf zijn pensioen opbouwen en kiest de ander liever voor een pensioenregeling vanuit het bedrijf. Kies er dus voor om of flexibel te zijn in je voorwaarden, of om een rechte lijn te hanteren. En als je flexibel bent, bepaal dan voor jezelf in hoeverre je flexibel wil zijn. Hanteer hierin jouw eigen bandbreedte aan!

Volg onze LinkedIn pagina en blijf op de hoogte!