Expertise

Ben jij op zoek naar medewerkers die perfect binnen jouw bedrijfscultuur passen, maar heb je geen idee hoe je dat aanpakt? Of kom je simpelweg tijd te kort? Wij zijn specialist in het aantrekken en behouden van toptalent en bieden je met behulp van onze kennis en expertise alle handvatten om hierin te groeien.

HOE WORD JE ALS BEDRIJF EEN MAGNEET VOOR TOPTALENT:

1

WERKGEVERSMERK

WEET WAAR JE VOOR STAAT

Aantrekken en behouden van talent begint met een goed werkgeversmerk (Employer Brand): jullie verhaal richting jullie doelgroep op de arbeidsmarkt. Wie zijn jullie als werkgever? Welke kernwaarden dragen jullie uit? Het draait om de belofte richting kandidaten op de arbeidsmarkt, waardoor toekomstige medewerkers weten wat zij van jou kunnen verwachten als werkgever. Hierin staan drie vragen centraal en daarop passen wij “De Groeiclub-formule” toe.

2

BEKENDHEID

SCHREEUW HET VAN DE DAKEN

Wanneer jullie werkgeversmerk (Employer Brand) helder is, is het van belang om zoveel mogelijk bekendheid (Awareness) te creëren onder jullie doelgroep op de arbeidsmarkt: hoe meer mensen van jullie goede werkgeverschap en vacatures af weten hoe beter. Dit doen wij op verschillende manieren, onder andere met “Reactieve Awareness” en “Proactieve Awareness”.

3

PROCESBEGELEIDING

ZORG VOOR DE BESTE ERVARING

Van het eerste contactmoment tot aanname verzorgen wij een excellente procesbegeleiding. Met nieuwe kandidaten starten we eerst met een uitgebreid telefonisch intake waarbij we de volgende zaken in kaart willen brengen: zijn/haar intrinsieke motivatie, wensen en ambities. Vervolgens gaan we over op een intensieve procesbegeleiding  met circa vijftien contactmomenten. Ten slotte is ons doel het creëren van een win-win situatie op de lange termijn voor beide partijen.

HIER ZIJN WE GOED IN

ATS
Lees verder
Een Applicant Tracking System (ATS) is een systeem waarin alle geschikte kandidaten worden opgeslagen en waarin je eenvoudig kunt bijhouden in welk stadium kandidaten zich bevinden. Zo creëeren wij een database met kandidaten bij jou in de regio, die affiniteit hebben met jouw product/dienst en met functies die zich vaak voordoen in jouw bedrijf.
WERKGEVERSMERK / EMPLOYER BRAND
Lees verder
Employer Branding is jouw werkgeversmerk, hierbij draait het om wie jullie zijn als bedrijf en hoe jullie dit uitdragen. Dit is het verhaal dat wij vertellen aan de kandidaat om te zien of het een geschikte match is. Dit is het imago en de reputatie als werkgever in één. Een goede Employer Branding draagt zowel bij aan het aantrekken als het behouden van medewerkers.
WERKNEMERSREIS / EMPLOYEE JOURNEY
Lees verder
De Employer Journey is de ‘reis’ die medewerkers afleggen bij jouw bedrijf, van het eerste tot het laatste contactmoment. Binnen deze reis zijn er belangrijke momenten die uitmaken of iemand gelukkig is op werk, iemand blijft of vertrekt en iemand positief of negatief denkt en praat over het bedrijf.
VACATURE CREATIE
Lees verder
Vacatures met goede pakkende teksten zijn essentieel voor het aantrekken van talent. Wij kunnen jullie helpen bij het schrijven en opmaken van vacatures. Zodat deze op de website kan, gepusht kan komen of naar een kandidaat kan worden gestuurd om de baan na te lezen.
PROACTIEVE SOURCING
Wij zijn experts in het zoeken en vinden van geschikte kandidaten. Wij brengen jullie verhaal, met zeer gerichte exclusieve sourcing onder de aandacht bij jullie doelgroep in de arbeidsmarkt. Dit doen wij met ons hele team. Ieder potentieel geschikte kandidaat mag weten wat jullie leuk, goed en interessant maakt.
CAMPAGNES
Lees verder
Via campagnes brengen wij jullie vacatures en werkgeverschap onder de aandacht bij jullie doelgroep in de arbeidsmarkt. Dit doen wij op verschillende manieren via verschillende (sociale) kanalen afhankelijk van de doelgroep die wij willen aanspreken. Campagnes vergroten online zichtbaarheid en de kans op sollicitaties van actief zoekende kandidaten.
WERKEN-BIJ-PAGINA
Een werken bij-pagina is een aparte pagina of website om jullie werkgeverschap en vacatures te communiceren. Hier geef je een kijkje in jouw keuken. Wat doen jullie, wie zijn jullie als werkgever en naar wie zijn jullie op zoek?
REFERENTIEPROGRAMMA
Lees verder
Grote kans dat een groot deel van jullie doelgroep een connectie heeft met collega’s. Door het opzetten van een referentieprogramma brengen wij collega's in actie, samen gaan we actief op zoek en ons netwerk activeren. Hier hebben wij verschillende strategieën voor.
PROCESBEGELEIDING
Lees verder
Wij verzorgen de procesbegeleiding voor onze partners vanaf het eerste contactmoment. Ons doel hierbij is het waarborgen van een lange termijn win-win tussen werkgever en kandidaat. Met een excellente procesbegeleiding bedoelen wij ook echt excellent; wij staan continu klaar en lopen zoveel als mogelijk op zaken vooruit. Of het nu een match is of niet: wij willen onze partners ambassadeur maken van de kandidaat en onze kandidaten ambassadeur maken van onze partners.

Dé totaaloplossing voor lange termijn groei!

Jouw eigen HR / Recruitment / Talent Attraction Team. Één team dat alles voor jou uit handen neemt omtrent jouw gewenste personeelsgroei.

– Plan van aanpak en sollicitatieproces op maat per vacature

– Uitwerken / verbeteren werkgeverschap en kandidaatreis (Employee Journey)

– Verzorgen / inrichten / bijhouden van Applicant Tracking System

– Training Employer branding

– Imago / reputatie onderzoek

– Brainstormsessie

– Proactieve Sourcing

– Werken-bij-pagina

– Campagnes

– Referentie programma’s

– Altijd focus op een lange termijn win/win

– Circa 15 contactmomenten per proces

– Iedereen ambassadeur van jouw bedrijf

Ideaal voor een snelle invulling

Wij vullen jouw openstaande vacatures succesvol in.

– Plan van aanpak en sollicitatieproces op maat per vacature

– Uitwerken / verbeteren werkgeverschap

– Verzorgen / inrichten / bijhouden van Applicant Tracking System

– Opzetten werkgeversmerk (basis)

– Proactieve Sourcing

– Werken-bij-pagina (eventueel)

– Campagnes (eventueel)

– Altijd focus op een lange termijn win/win

– Circa 15 contactmomenten per proces

– Iedereen ambassadeur van jouw bedrijf

Wij helpen bedrijven door heel Nederland in verschillende branches met hun nationale en internationale personeelsgroei. Dit doen wij op zeer exclusieve basis in teamverband. Aan De Groeiclub heb je één partij je helpt met jullie algehele personeelsgroei. Of je nu één persoon wilt aantrekken of dertig procent wil groeien per jaar. Rollen die wij succesvol invullen:

Analysten Calculators Compliance Officers Data Analysten Frontend Developers iOS Developers New Business Relatiebeheerders Tax Consultants Accountmanagers UK CFO's Customer Succes Werkvoorbereiders Financial Controllers Investment Teams NET Developers React Developers Systeembeheerders Accountmanagers Spanje CEO's CRO Specialisten Financial Accountants Investment Managers Monteurs QA Engineers Support Teamleads Werkvoorbereiders Accountmanagers Nordics C Level posities CPO's Finance Managers Inkoop Adviseurs Mobile Developers Projectmanagers Support Engineers Web Analytics Accountmanagers Frankrijk Business Controllers COO's Digital Projectmanagers Informatiebeveiliging Privacy Consultants Marketing Intelligence Consultants Productindustrie consultants Supply Chain Managers Warehouse Managers Accountmanagers Duitsland Backend Developers Contractmanagers Digital Leads Growth Hackers Marketing Communicatie Product Owners Social Media Managers Visual Designers Accountmanagers DACH Aviation Consultants Continuous Improvement DevOps Engineers Graphic Designers Magento Developers Procurement Officers SCRUM Masters UX Researchers Accountmanagers België Associates Content Marketeers Designers Golang Developers Javascript Developers Planners Salesmanagers UX Designers Accountmanagers Assistent Controllers Content Managers Data Scientisten GL Accountants Java Developers Personal Assistents Sales Support TYPO3 Developers Accountants Android Developers Consultants Data Engineers Fullstack Developers IT Support Medewerkers Online Marketeers Ruby On Rails Developers Teamleads

KLANTCASES

We vertellen je graag meer over de cases en brengen jou als gewenst in contact met onze partner ter referentie.

ONZE KERNWAARDEN

MENSELIJK handelen voorop

Het spreekt voor zich… Menselijk handelen staat bij ons centraal: wij handelen transparant, integer, nieuwsgierig, oprecht geïnteresseerd en respectvol.

LANGE TERMIJN WIN WIN

Wij focussen ons altijd op het creëren van lange termijn win-win relaties. Dat doen wij door als tussenpersoon de wensen van beide partijen te honoreren, hier rekening mee te houden en bij te sturen waar nodig.

PROACTIEF EN SUCCESVOL

Wij laten zo min mogelijk aan het toeval over. Wij geloven dat succesvol zijn een manier van handelen is. Wij doen wat we moeten doen op het juiste moment.

WIL JIJ WETEN WELKE DIENST VAN DE GROEICLUB HET BEST BIJ JOUW VRAAGSTUK PAST?

BENIEUWD NAAR DE VERSCHILLEN TUSSEN DE GROEICLUB, EEN INTERNE RECRUITER EN EEN RECRUITMENT AGENCY?

© 2024 – De Groeiclub

Privacy statement

Disclaimer