5 x business boekentips voor op je verlanglijstje!

Het einde van het jaar is weer in zicht en dat betekent beoordelingsgesprekken, koude winterse avonden binnen en natuurlijk de feestdagen. Daarom deze week een lijstje met boekentips over het werkende leven en alles dat daarbij komt kijken, om snel nog even op je verlanglijstje te zetten!

Focus AAN/UIT – Mark Tigchelaar

Je probeert te werken, maar je telefoon licht steeds op, een paar collega’s zijn luidruchtig het weekend aan het nabespreken, de mails poppen binnen, een straatschoonmaakbus rijdt heen en weer langs het raam, dus je doet toch maar het raam weer dicht… Ondertussen begint het stemmetje in je hoofd te vertellen dat je nog zoveel moet doen, maar het lukt maar niet om te focussen. Herkenbaar? Na het lezen van Focus AAN/UIT van Mark Tigchelaar niet meer. Gebrek aan focus en concentratie is een van de meest gehoorde klachten op de werkvloer. In zijn nieuwe boek geeft Tigchelaar aan de hand van herkenbare voorbeelden praktische tips om je focus aan of juist uit te zetten. Zo heb je een productief gevoel aan het einde van de dag.

Omringd door idioten – Thomas Erikson

Heb jij ook weleens het gevoel dat je wordt omringd door idioten? Je bent niet de enige. Waarschijnlijk denken jouw collega’s weleens hetzelfde. Thomas Erikson dacht hetzelfde toen hij een interview had met een ondernemer en zij elkaar totaal niet begrepen. Hij besloot dit verder uit te zoeken en schreef het boek Omringd door idioten. Dit boek geeft inzicht in het gedrag van jezelf en van anderen. Volgens Erikson zijn er vier verschillende gedragsstijlen. Aan de hand van veel voorbeelden en een kleurenschema, legt hij uit wat de verschillende stijlen zijn en hoe je daar mee omgaat – of het nu met je collega’s is of jezelf. Kun jij herkennen welke kleur je zelf bent?

Spotify – Jonas Leijonhufvud en Sven Carlsson

Het is de droom van elke ondernemer: van start-up naar een miljoenenbedrijf gaan. Het lukten de Zweden Daniel Ek en Martin Lorentzon met de app Spotify om de hele muziekindustrie voorgoed te veranderen. Twee onderzoeksjournalisten zijn in dit succesverhaal gedoken en schreven hier een boek over. Aan de hand van interviews en persoonlijke verhalen lees je hoe de oprichters zich staande hebben kunnen houden in de miljardenindustrie met concurrenten als Apple. Het boek kan worden gezien als financiële thriller met een kijkje achter de schermen. Opvallend is wel dat Ek en Lorentzon zelf niet wilden meewerken aan het boek. Waarom niet? Dat lees je natuurlijk in het boek zelf.

boekentios

Hoe vind je zelf dat het gaat? – Japke-d Bouma

“Hoe vind je zelf dat het gaat?” – volgens Japke-d Bouma een van de meest tenenkrommende zinnen van de ‘kantoortuin’. Of denk aan ‘agile werken’, de veel te drukke groepsapps. ‘stand-ups’ en alle andere typische kantoortermen die volgens Bouma nooit meer uit ons leven zullen verdwijnen. Daarom schreef NRC-columnist een handboek hierover vol herkenbare situaties en gouden tips voor op het werk. Je leest hoe je je staande houdt in het werkende leven, maar daarnaast is het ook een erg grappig boek waar je zo doorheen leest en weer over kunt vertellen bij de koffieautomaat.

De ondernemende ondernemer – Martijn Driessen

Droom jij al jaren van een eigen onderneming? Na het lezen van het boek ‘De ondernemende ondernemer’ weet jij zeker of het iets voor jou is! Schrijver Martijn Driessen heeft langer dan tien jaar onderzoek gedaan naar ondernemerschap. Je bent een ondernemer als je een eigen bedrijf hebt, maar ben je dan ook ondernemend? Dit boek helpt je ontwikkelen tot een echte entrepreneur en geeft antwoord op alle vragen. Naast tips, staan er veel verhalen in van ondernemers die je helpen bij het opzetten van een bedrijf en je inspiratie geven. Lees wat er nodig is om die succesvolle ondernemer te worden.

Volg onze LinkedIn pagina en blijf op de hoogte!