De Keepers Test

De Keepers Test: een techniek die wordt gebruikt om te bepalen hoe je iedere positie invult met de beste mensen. Netflix is hierin een voorloper en gebruikt deze methode al een hele tijd; en met succes! Wil je weten hoe je deze methode precies toepast en of je hem ook in jouw bedrijf zou kunnen gebruiken? Lees snel verder!

Netflix en de Keepers Test

Netflix wil op elke positie de beste mensen hebben. En daarvoor gebruiken zij de Keepers Test. Een test waarbij managers een simpele, maar confronterende vraag voorgelegd krijgen, namelijk: “Welke medewerkers zou je uit alle macht proberen te behouden voor Netflix als ze aan zouden geven over te willen stappen naar een ander bedrijf?” Deze test stimuleert managers om al het mogelijke uit hun team te halen! Ook kan het medewerkers stimuleren om op tijd een gesprek aan te gaan met managers.

Excellente medewerkes

Cruciaal in de aanpak van Netflix is dat ze de allerbeste mensen willen aantrekken én behouden. Ze zijn er van overtuigd dat één buitengewoon goede medewerkers meer impact heeft dan twee gemiddelde medewerkers. Ook geloven zij erin dat presteren aanstekelijk is en daarom zorgen zij ervoor dat je altijd omringd bent met supercollega’s!

De methode

Hoe pas je de Keepers Test nou precies toe? Zoals we al eerder vernoemde is het simpel. Als manager moet je jezelf maar een ding afvragen: welke medewerker zou je hoe dan ook willen behouden? Heb je dus medewerkers in je team waarvan je niet helemaal zeker bent of je voor ze zou vechten als ze aan zouden geven dat ze over willen stappen naar een ander bedrijf? Dan is het tijd om een goed gesprek aan te gaan. Want hoe komt dat nou precies? Vraag aan de medewerker zelf of hij of zij nog wel op zijn of haar plek zit. Vraag jezelf af wat deze persoon beter of anders zou kunnen doen. Vraag ook wat jij als manager zou kunnen doen om te zorgen dat de prestaties van deze persoon beter worden.

Kortom

Het lijkt dus een confronterende methode, maar uiteindelijk wordt het voornamelijk gebruikt om na te gaan welke medewerkers excellent presteren, en welke wellicht wat minder. Dit is een goede manier om het gesprek met ze aan te gaan! Pak die kans dan ook aan. Zo zorg je ervoor dat je uiteindelijk omringd bent door toppresteerders!

Volg onze LinkedIn pagina en blijf op de hoogte!