Het belang van vitaliteit

Vitaliteit gaat veel verder dan alleen gezonde broodjes in de kantine en flexibiliteit om te sporten. Vitaliteit komt van het Latijnse woord ‘vita’ dat ‘leven’ betekent, oftewel: vitaliteit draait om levenskracht en energie. Om medewerkers te behouden, burn-outs te voorkomen en werkgeluk te stimuleren is het essentieel om vitaliteit hoog in het vaandel te hebben in jouw organisatie. Hoe maak je jouw organisatie vitaler? Je leest het hier!

Wat houdt vitaliteit in en waarom is het belangrijk?

Bij vitaliteit gaat het om de hoeveelheid levensenergie, zowel fysiek als mentaal. Vitale medewerkers zijn gezonder, hebben minder kans op burn-outs, zetten graag een stap extra en zijn betrokken bij de organisatie. In deze tijd van crisissen en razendsnelle ontwikkelingen, is weerbaarheid en flexibiliteit cruciaal. Dit hangt veel samen met vitaliteit. Medewerkers die alleen bezig zijn met taken die energie kosten in plaats van geven, zijn eerder geneigd om uit te vallen. Vitaliteit op de werkvloer leidt tot minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit. Dit ligt in lijn met duurzame inzetbaarheid: de mate waarin medewerkers nu en in de toekomst energiek en gemotiveerd aan het werk blijven.

Bij vitaliteit gaat het om de volgende vier aspecten:

Fysiek
Hierbij gaat het om uithoudingsvermogen, kracht, snelheid en herstelvermogen. Je fysieke lichaam moet vitaal zijn en de druk aankunnen. Dit hangt veel samen met sporten, een goede werkplek en slaap.

Mentaal
Emotioneel is het ook belangrijk om vitaal te zijn. Wanneer je veel stress ervaart heeft dit effect op je aandacht, spanning, gedachte- en emotiecontrole, concentratie en zelfvertrouwen. Mentaal vitaal zijn zorgt ervoor dat je beter om kan gaan met tegenslagen en dingen die afleiden. Het is daarnaast essentieel voor een goede zelfreflectie.

Sociaal-emotioneel
Wanneer je zelf niet vitaal en weerbaar bent, kost dit veel energie. Daardoor heb je geen energie meer over voor anderen. Vitaal zijn op sociaal-emotioneel vlak maakt dat je een neutraal inzicht hebt in de behoefte en gevoelens van anderen en hierdoor beter kan samenwerken en kan omgaan met eventuele conflicten. Daarbij heeft het invloed op je assertiviteit, overtuigingskracht en leiderschap.

Inspiratie en zingeving
Wie vitaal is heeft een betere motivatie en balans tussen werk en privé. Je raakt makkelijker geïnspireerd en ziet zingeving. Je staat open voor nieuwe ideeën en bedenkt deze zelf ook makkelijker. Het stellen van goede doelen en de motivatie om deze te halen.

Tips om vitaliteit te bevorderen

Het is dus belangrijk om vitale medewerkers te hebben. Vitaliteit helpt bij de betrokkenheid, gezondheid en groei van je medewerkers. Maar hoe stimuleer je dit?

Zet vitaliteit op de kaart
Ten eerste is het belangrijk dat je vitaliteit aan de kaart brengt. Vertel je medewerkers over het belang van vitaliteit en laat merken dat dit iets is dat jullie als bedrijf willen nastreven. Laat je medewerkers ook meedenken over vitaliteit. Ook kun je een expert uitnodigen over onderwerpen als het effect van stress, weinig slaap en ongezond eten.

Oprechte aandacht voor je medewerkers
Daarbij is aandacht essentieel. Maak duidelijk dat jullie ook echt meedenken en willen investeren in de vitaliteit. Zorg voor een open cultuur en bied genoeg gesprekken aan waarin de vitaliteit wordt besproken. Denk mee in eventuele oplossingen als een coach of scholing. Maar ook los van praktische hulpmiddelen, is aandacht en waardering belangrijk voor de vitaliteit. Aandacht en waardering zijn cruciaal voor goede prestaties en vertrouwen.

Vitale voorwaarden
Bedrijfscultuur en voorwaarden zijn manieren om de vitaliteit te stimuleren. Flexibel omgaan met uren kan ruimte bieden voor mensen met slaapproblemen of die willen sporten. Daarbij kan het ook de stress wegnemen van ouders met jonge kinderen. Zorg dat in de kantine vooral gezond eten en drinken is, stimuleer wandelen, betaal voor een sportabonnement, investeer in een goede werkplek (op kantoor en thuis) en opleidingsbudget. Hier kan je natuurlijk ook een vitaliteitsbudget van maken voor een coach of persoonlijke cursus. Stimuleer je medewerkers om hard te werken en beloon hen ervoor, maar maak overwerken niet te norm. Maar wees vooral ook creatief in voorwaarden en bedrijfscultuur.

 

Vitaliteit is essentieel voor gezonde, gemotiveerde en blije medewerkers. Het leidt tot betrokken medewerkers, wat weer leidt tot een duurzame inzetbaarheid. Maak duidelijk dat vitaliteit belangrijk is en laat hen meedenken over leuke voorwaarden en activiteiten. Zo wordt iedereen blijer!

Volg onze LinkedIn pagina en blijf op de hoogte!