Tips voor een gezonde werkdag!

Een gezonde levensstijl is in deze tijd belangrijker dan ooit! Maar hoe houd je dit nou iedere dag vol en combineer je dit met je werk? Wij geven de beste tips voor een gezonde werkdag én levensstijl!

Never skip breakfast!

Ontbijt als een keizer en je zult zien dat je energielevel over de gehele dag veel meer in balans is. Het starten van de dag met een uitgebreid ontbijt brengt je spijsvertering namelijk op gang. Dat komt met nieuwe energie. Daarnaast heb je later op de dag minder trek in tussendoortjes en ben je productiever!

Intermittent vasten

Ben je juist gestart met intermittent vasten, waarbij je alleen tussen een bepaald aantal uur eet (en dus vaak het ontbijt overslaat)? Geen zorgen, je kunt dan ook een andere manier proberen om je energielevel op peil te houden. Zo kun je gewoonweg wat later ontbijten, of de trek verminderen met koffie bijvoorbeeld. Ook deze methode geeft je op lange termijn een energieboost!

Blijf veel drinken

Het wordt ons aanbevolen zo’n anderhalf à twee liter per dag te drinken. Toch zul je verbaasd opkijken als je ziet hoeveel je nou echt op een werkdag drinkt. Zo kan het er op een drukke dag nog wel eens bij inschieten om de hele dag door glaasjes water te halen. Zet daarom meteen een grote fles water klaar op je bureau! Zo kom je altijd aan je aanbevolen aantal.

Gezonde levensstijl op je werk

Minderen met koffie

Het is zo verleidelijk om je ochtenden te starten met een paar koppen koffie, maar als je hier te veel van drinkt, kom je op een punt dat het niet meer gezond is. En hoewel je van koffie natuurlijk enorm veel energie krijgt, kun je dit ook uit andere drink- en etenswaren halen. Een glas water of een appel zorgen bijvoorbeeld voor net zo veel energie. Daarnaast zijn er allerlei alternatieven op koffie; denk daarbij aan Matcha- of Macapoeder. Deze energierijke poeder kun je bijvoorbeeld in je thee of warme melk doen.

Gezonde tussendoortjes

Tegenwoordig zijn veel kantoren overgestapt op een gezonde cultuur. De vette snacks en koekjes zijn geschrapt en hebben plaats gemaakt voor fruit of rijstwafels. Toch zijn er veel bedrijven die dit nog niet zo doen. Daarom is het altijd fijn om zelf een paar stukken fruit mee te nemen. Natuurlijk gaat het allemaal om de balans en hoef je dat ene koekje echt niet te laten liggen.

Gezonde lunch

Regelt jouw kantoor geen of misschien zelfs helemaal geen lunch? Wees dan zo verstandig om je eigen lunch mee te nemen. Het internet staat vol snelle saladerecepten of gezonde wraps die je heerlijk als lunch kunt eten! Een gezonde lunch zorgt er ook nog eens voor dat je geen enorme after dinner dip krijgt. Zo heb je de hele middag een stabiel energielevel.

Blijf in beweging!

Volgens de richtlijnen zou je iedere dag minstens een uur moeten bewegen. Maar dat is toch vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Heb je een kantoorbaan en zit je de hele dag achter de laptop? Probeer je beweging dan op andere manieren te krijgen. Ga bijvoorbeeld ieder uur even een rondje lopen of zorg voor een bureau waar je achter kunt staan. En woon je redelijk dicht bij je werk? Ruil je auto, of het OV eens in voor de fiets of ga lopend! Mocht dat ook geen optie zijn. Zorg er dan in ieder geval voor dat je na je werk genoeg beweegt. Zo ga je de volgende dag weer een fitte werkdag tegemoet!

Volg onze LinkedIn pagina en blijf op de hoogte!