Vergroot de employer engagement en zorg voor betrokken medewerkers!

Met het thuiswerken als het nieuwe normaal en de krapte op de arbeidsmarkt, is het hebben van betrokken werknemers nóg belangrijker geworden. Maar hoe zorg je er nou voor dat werknemers elke dag vrolijk naar hun werk gaan en elkaar door en door steunen? Steeds meer bedrijven richten zich op employer engagement, want betrokken medewerkers zijn productiever, enthousiaster en gelukkiger. Lees snel verder om erachter te komen hoe je dit doet!

Een positieve ondernemende sfeer creëren

Richt je als werkgever niet alleen op resultaten, maar vooral op een positieve en ondernemende sfeer binnen je bedrijf. Dit klinkt misschien als te weinig focus op het resultaat, maar als je werknemers gelukkig zijn, presteren zij beter en werken ze efficiënter. Zorg dat iedereen ook genoeg tot rust komt en een goede balans heeft tussen werk en vrije tijd. Dat kun je doen door bepaalde voorwaarden te geven, maar zeker ook door veel dingen met het team te organiseren. Wees creatief hierin!

Gelijkheid binnen het bedrijf

Zorg dat de informatie en ideeën niet alleen top-down worden gedeeld en bedacht. Laat medewerkers meedenken over hoe processen beter kunnen of nieuwe ideeën zijn. Door niet alleen maar te zenden vanuit de directie, creëer je gelijkheid binnen het bedrijf en dat resulteert weer in een hogere betrokkenheid vanuit het team. Het laat zien dat je als directeur vertrouwen hebt in de medewerkers en echt naar hen luistert. Strijd samen voor het halen van bepaalde doelen.

Dezelfde kernwaarden

De nieuwe generatie werkenden vindt het belangrijk om een baan te hebben waarmee zij impact kunnen maken. Zij willen het gevoel hebben dat ze zinvol bezig zijn en echt een verschil maken. Hierbij zijn matchende kernwaarden tussen het bedrijf en de werknemers essentieel. Gelijkwaardige kernwaarden die goed worden nageleefd en gedeeld binnen een bedrijf, zorgen voor een hogere betrokkenheid bij werknemers. Zorg daarom voor een goed verhaal en draag dit ook uit in de interne communicatie. Laat de waarden terug komen in bijvoorbeeld de nieuwsbrief, maar ook in de voorwaarden en tijdens teamuitjes.

Zorg voor plaats-onafhankelijke communicatie

Nu we steeds vaker thuiswerken, zijn de dagelijkse koffiezetapparaat-praatjes ook veel minder. Zorg dat je medewerkers genoeg met elkaar in contact blijven – of je nu thuis of op kantoor werkt. Hierin zijn platformen als Teams en Slack belangrijk. Gebruik dit dan ook niet alleen voor de zakelijke vergaderingen, maar neem de tijd om ook over het weekend te kunnen napraten. Zorg ook dat ongeacht of je thuis of op kantoor werkt, medewerkers niet het gevoel hebben dat ze belangrijke dingen missen. Doe dit bijvoorbeeld door middel van een intranet waarin medewerkers dingen kunnen delen.

Laat waardering blijken

Over het delen van dingen gesproken, zorg dat je successen en waardering openbaar deelt. Door waardering te geven als collega’s of werknemers iets goed doen, creëer je betrokkenheid. Dit ligt ook weer in lijn met de gelijkheid binnen het bedrijf en betekenisvol bezig zijn. Deze waardering kan op veel verschillende manieren, blijf hier ook creatief in. Gebruik zowel digitale kanalen als fysieke kanalen.

Kortom richt je niet alleen plat op resultaat, maar ook op het geluk en de betrokkenheid van werknemers en maak een feestje van werken!

Volg onze LinkedIn pagina en blijf op de hoogte!