Waarom nu de tijd is om die carrièreswitch te maken!

Als je denkt dat er ruimte is voor verbetering in je carrière, is dit het juiste moment om de stap te zetten. Het aantal vacatures blijft stijgen en werkgevers concurreren hard om toptalent aan te trekken. Nu is het moment dus! Toch is dit niet zomaar een keuze die je maakt. In welke gevallen is het toch echt de juiste keuze om eens om je heen te kijken? Je leest het hier!

Wanneer stap je over?

Zowel net-afgestudeerden als ervaren professionals hebben de banen voor het oprapen. Als gevolg daarvan wordt de strijd tussen werkgevers om mensen aan te trekken groter. De kandidaten zijn aan het stuur dus. En dat betekent dat het nu dé perfecte tijd is om na te denken over een switch.

Je weet niet meer wat je motiveert

Je kunt je waarschijnlijk nog goed herinneren wat je motiveerde toen je jouw eerste dag had bij je huidige werkgever. Maar inmiddels werk je op de automatische piloot en weet je precies hoe jouw dag eruit zal zien. Hoewel je misschien zult denken dat je in een sleur terecht bent gekomen, en dat dat nou eenmaal zo gaat, is het geen goed teken om geen energie meer te krijgen van jouw werk. Merk je dus dat je jezelf moet aanmoedigen om gemotiveerd te blijven, is het wellicht juist tijd om te kijken welke mogelijkheden er nog meer zijn!

Je wil meer impact maken

Je werkzaamheden zien er iedere dag ongeveer hetzelfde uit. En hoewel je dat geen probleem vindt, heb je toch het idee dat je meer impact wil maken. Misschien wil je het gevoel hebben alsof je een bijdrage levert aan het bedrijf, of misschien wil je het nog groter aanpakken en een impact maken op anderen of het milieu bijvoorbeeld! Een bijdrage leveren zorgt voor een zelfvertrouwen boost en daarom is het ook belangrijk om naar dit gevoel te luisteren.

Je ziet er tegenop om te gaan werken

Natuurlijk heeft iedereen wel eens een dag waarop ze liever nog wat langer in bed blijven liggen. Heb je dit gevoel echter iedere dag? Dan kan dat erop duiden dat je je werk echt niet meer leuk vindt. Niemand zou constant met tegenzin naar zijn of haar werk moeten gaan. En met al die mogelijkheden, hoeft dat ook helemaal niet.

Je salaris is niet meer genoeg

Is de enige reden waarom jij bij je huidige baan blijft jouw salaris? Dan kan het goed zijn dat je over een tijd met tegenzin naar werk goed, of zelfs nog erger: tegen een burn-out aanloopt. Hoewel een goed salaris erg fijn kan zijn en voor sommige mensen voor genoeg motivatie zorgt, weegt het vaak op lange termijn niet meer op tegen de voldoening die je krijgt van je werk zelf.

Je droomt over een nieuwe carrière

Het is overduidelijk! Je droomt de hele dag door over jouw nieuwe carrière. Misschien wil je de overstap maken tot leidinggevende, denk je eraan om je te laten omscholen of wil je jouw eigen onderneming starten. Wat het ook is, zolang je er aan blijft denken zul je er vroeg of laat toch iets mee moeten doen. Je kunt jouw droom niet aan je voorbij laten gaan. Ga je dan eindelijk die overstap maken? Wees dan vooral niet bang. Nu is het moment!

Volg onze LinkedIn pagina en blijf op de hoogte!