Werk je vanuit huis? Dan maken deze apps jouw leven een stuk makkelijker!

Inmiddels zitten we met zijn alle al bijna een jaar thuis achter onze computer. En dat kan flinke gevolgen hebben. Niet alleen missen we de beweging, ook sociale contacten en je focus kunnen een stuk minder worden wanneer je vanuit huis werkt. Toch zijn er een hoop tools op de markt die jouw leven én het werken vanuit huis een stuk makkelijker maken: van workoutapps, tot brainexercises en communicatietools. Wij zetten de handigste apps op een rijtje.

Pomodoro: Focus To-Do

Met de Focus To-Do app geef je jouw hersenen een flinke boost. Deze app heeft een ingebouwde to-do lijst die je een overzicht geeft van alle taken die je nog moet afronden. Daarbij kun je voor iedere taak een timer instellen. Hiermee bepaal je precies de tijd waarin jij de taak afgerond wil hebben. Zo geef je jezelf een strakke deadline en zul je merken dat je veel productiever bent! Ook geeft deze handige app je statistieken over jouw projecten.

Slack

Thuiswerken kan ervoor zorgen dat je sommige sociale contacten laat liggen. De praatjes over koetjes en kalfjes bij het koffiezetapparaat zijn er niet meer en daar moet een andere oplossing voor bedacht worden. Met de app Slack kun je makkelijk contact onderhouden met collega’s, bestanden delen en direct met elkaar bellen. Daarbij is er een integratie van diensten als Google Drive, Twitter, Dropbox en Zendesk, waardoor het effectiever is dan bijvoorbeeld Whatsapp. Ook kun je kiezen voor de app Hangouts, waarmee je vanaf ieder apparaat in contact komt met jouw collega’s of vrienden. Zo kun je met deze app videobellen vanaf jouw Android apparaat, laptop, tablet of Iphone, je scherm met elkaar kunt delen en tegelijkertijd kunt chatten.

7-minuten workout

Ging je s’ochtends altijd met de fiets of lopend naar je werk en mis je dat nu je vanuit huis werkt? Dan is het van belang om toch een manier te vinden om te blijven bewegen. Er zijn ontelbaar veel apps die je hierbij kunnen helpen. Eén daarvan is de 7-minuten workout app. Met deze app kun je allerlei activiteiten achter elkaar doen, of verspreiden over de dag als je wat minder lang de tijd hebt. Ook de app Afvallen in 30 dagen en Office workout zijn handige tools waarin je effectieve workouts mee krijgt die je bijvoorbeeld in je lunchpauze of voor je werk snel kunt doen. Zo blijf je toch in beweging en krijg je weer nieuwe energie voor jouw thuiswerkdag

Hydro Coacher

De app Hydro Coach is jouw geheugensteuntje om gedurende de dag genoeg te blijven drinken. Merk je bijvoorbeeld dat je wanneer je op kantoor bent meer thee, koffie of water drinkt en dat er nu bij in schiet, dan is het handig om deze app te downloaden. Met de Hydro Coach houd je je watergebruik en vochtinname bij. Ook geeft de app je een reminder wanneer je weer wat moet drinken.

Water

Notion

Nu je vanuit huis werkt kan het zo zijn dat je sneller het overzicht verliest. Je moet even wennen aan je nieuwe kantoorplek en hebt misschien niet alle attributen binnen handbereik om er een goede werkdag van te maken. Door alles op te schrijven behoudt je makkelijker het overzicht en raak je minder snel in de war. Met de app Notion kun je jouw notities opschrijven en dit op een overzichtelijke manier structureren. Deze app is net wat geavanceerder dan je normale notitieblok op je desktop en enorm makkelijk in gebruik. Daarbij blijven als je notities opgeslagen in de Cloud, waardoor je bang hoeft te zijn dat je belangrijke aantekeningen kwijtraakt.

Todoist

Structuur in je werk is belangrijk: zeker wanneer je thuis werkt. Door jouw taken ’s ochtends op een rijtje te zetten voorkom je chaos in je hoofd en kun je je gemakkelijk aan je planning houden. Fijne tools om jouw todo-lijst in te vullen zijn Todoist en Microsoft To Do. Je kunt jouw taken makkelijk afvinken, maar ook prioriteren en er aanmerkingen of opmerkingen bij vermelden. Heb je een bepaald project met een collega? Dan kun je ook een gezamenlijke todo-lijst maken en deze delen met wie je wilt.

Headspace

Dagelijks mediteren zorgt voor een hele hoop voordelen; waar je ook op werkgebied veel aan hebt. Wist je dat je bijvoorbeeld door dagelijks twintig minuten te mediteren je concentratie verbetert, stress vermindert, je weerstand verhoogt én beter slaapt? Niet gek dus dat mediteren steeds populairder wordt. Wil jij er ook aan beginnen of ben je zelfs al een pro op het gebied van meditatie? Dan is de bekende app Headspace een must. Deze app is er zowel voor beginners als voor vergevorderden. Daarbij kun je zelfs beginnen met drie minuten per dag mediteren: ideaal dus voor tijdens de koffiepauze! Zo kun je je daarna weer (met een uitgerust hoofd) volledig op je werk focussen.

Volg onze LinkedIn pagina en blijf op de hoogte!