7 tips voor een killer CV!

Een goede sollicitatie begint bij een goed CV. Maar het opstellen van een duidelijk, leesbaar én interessant CV is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Heb je geen idee waar je moet beginnen of wil je jouw CV een frisse update geven? Lees dan hier onze 7 tips voor een killer CV en sleep jouw droombaan met gemak binnen.

1. Kisss: Keep it simple, stupid and short

KISSS is een makkelijke reminder die staat voor “keep it simple, stupid and short”. Schrijf en communiceer op een manier die iedereen begrijpt. Houd het dus kort! De gemiddelde opdrachtgever zal namelijk niet langer dan één minuut naar jouw CV kijken. Schrijf geen hele verhalen op, maar laat alleen jouw meest relevante werkervaring zien en zorg er daarbij voor dat je altijd van nu, naar het verleden toe werkt. Zo maak je het voor jouw toekomstige werkgever een fluitje van een cent om net jouw CV uit die hoge stapel te kiezen.

2. Wees creatief

Je hoeft geen manager geweest te zijn om een voor een manager-rol te solliciteren. Heb je bijvoorbeeld de leiding genomen tijdens een studieproject, of ben je de beste in het geven van presentaties? Zet dat dan in je CV. Hieruit kunnen werkgevers opmaken dat je wel over bepaalde managementkwaliteiten beschikt, ondanks dat je deze specifieke rol nooit echt op je hebt genomen.

3. Laat zien wie je bent

Laat je CV schreeuwen wie je bent. Uit jezelf zoals jij jezelf wil uiten en niet zoals jij denkt dat iemand het graag wil zien. Ben je spontaan, empatisch, zelfstandig, of een echte teamplayer? Omschrijf dat dan zo duidelijk mogelijk en gebruik concrete voorbeelden bij jouw ervaringen. Ben je erg kalm en rustig? Houd je CV dan ook rustig en kalm-ogend. Zo zorg je er namelijk voor dat je eerder bij een bedrijf terecht komt waar je perfect tussen past.

Killer CV

4. Say cheese!

Zorg voor een spontane foto, maar maar het niet te gek. Een profielfoto moet een goede representatie van jezelf weergeven en er tegelijkertijd professioneel uitzien. Hoe gezellig jouw toekomstige bedrijf ook mag zijn; een foto in de kroeg of met een cocktail op het strand wordt niet altijd gewaardeerd. Een glimlach daarentegen wel! Door je mooiste lach op te zetten zorg je ervoor dat de werkgever je al mag voordat je nog een stap binnen hebt gezet. Daarnaast zorg je ervoor dat jouw profielfoto geen mugshot wordt.

5. Laat iets aan de verbeelding over

Laat iets aan de verbeelding over. Niet ieder detail is altijd van belang. Wanneer een werkgever jouw werkervaring bestudeerd, zal hij of zij hier zelf een beeld bij vormen. Hoe meer irrelevante informatie je hierover weglaat, hoe glamoureuzer de werkgever deze ervaring in zijn hoofd zal maken. En daar hoef jij verder niets voor te doen.

6. Zie in dat je CV een korte introductie is van jezelf

Zie in dat je CV een korte introductie is van jezelf. De werkelijke ervaring die je hebt moet tijdens een mondeling gesprek toegelicht worden. Zo kun je jouw persoonlijkheid kort omschrijven, net als je werkervaring en jouw beste kwaliteiten. Maar de details hiervan zul je toch pas echt bespreken wanneer er een daadwerkelijk gesprek plaatsvindt.

7. Wees eerlijk

Wees altijd eerlijk en correct en behandel anderen zoals je zelf behandeld wil worden. Zorg dat je er niets in zet waar je achteraf nog spijt van kunt krijgen. Eerlijkheid duurt het langst en zal altijd op prijs gesteld worden! Zo kom jij het snelste bij jouw droombaan terecht.

Volg onze LinkedIn pagina en blijf op de hoogte!