Het nieuwe normaal op kantoor

De Corona-crisis zorgt bij veel bedrijven voor een hoop veranderingen. Veel mensen werken inmiddels vanuit huis, handen schudden is een no-go en kennismaken doe je via een beeldscherm. En dat heeft zo zijn voor- en nadelen. Maar wat verandert er nu allemaal precies als de pandemie voorbij is? Je leest het hier!

Ontmoetingen via je beeldscherm

Ontmoetingen worden een stuk minder persoonlijk. Een eerste videocall zal vanaf nu eerder telefonisch of via een videocall plaatsvinden. Een afspraak kost op deze manier minder tijd en moeite, maar het wordt er niet persé makkelijker op. Voor zowel de kandidaat als de werkgever is het lastig om echt te bepalen hoe iemand in het echt is. Vertraging in de verbinding, of storingen kunnen ervoor zorgen dat je gesprek niet helemaal soepel verloopt. Hoe je toch goed overkomt tijdens een videocall? Dat lees je hier.

Nieuwe eisen

Veel mensen kregen een nieuw inzicht tijdens de corona-crisis. En dat gaat gepaard met nieuwe eisen. Zo konden veel mensen proeven van het nieuwe leven vanuit huis. Sommige vonden dit helemaal niks, maar anderen genoten juist van deze flexibiliteit. De mogelijkheid krijgen om thuis te werken zal dus voor veel kandidaten een belangrijkere eis worden.

Working from home

Een steriele werkomgeving

Lichamelijk contact hebben we de afgelopen tijd zoveel mogelijk vermeden. En hoewel het heerlijk is om onze familieleden weer te kunnen omhelzen, vinden de meesten van ons het wel prima om onze collega’s gewoon een elleboog te geven. Handen schudden is niet meer van deze tijd. Dus wil je nieuw toptalent aantrekken, dan kun je er maar beter voor zorgen dat je een zo steriel mogelijke werkomgeving creëert!

Flexibiliteit is een must

Waar kandidaten vaak op zoek zijn naar vastigheid, zijn bedrijven juist op zoek naar flexibele krachten. Hoewel dit natuurlijk voor de pandemie ook al het geval was, zal deze factor nu alleen nog maar zwaarder gaan wegen. Door flexibele krachten aan te nemen, is het risico voor werkgevers minder groot. Houd dit dus in gedachte wanneer je gaat solliciteren.

Volg onze LinkedIn pagina en blijf op de hoogte!