Hoe maak je van jouw bedrijf een magneet van toptalent?

Een bedrijf valt of staat met zijn personeel. Hoe goed jouw product of dienst ook mag zijn, wanneer jouw werknemers niet op de juiste plek in je onderneming zitten, zul je altijd tegen problemen aanlopen. Het aantrekken van talenten die perfect bij jouw bedrijf passen is daarom één van de geheimen van een welvarende business. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat je een magneet wordt van toptalent? Wij zetten de belangrijkste punten voor je op een rijtje.

Employer branding

Misschien heb je de term ‘employer branding‘ wel eens voorbij zien komen. Employer branding is wat jij uitstraalt als merk, bedrijf en werkgever. Een goeie employer branding is een combinatie van veel informatie delen over jouw bedrijf als talentmagneet en heel helder hebben wie je bent en waar je voor staat. Zorg ervoor dat alles wat je communiceert in lijn is met de visie van jouw bedrijf.

Wees de beste werkgever!

Wat maakt jou als werkgever beter en waarom kun je jouw toekomstige werknemer een betere toekomst bieden? Denk daarbij bijvoorbeeld aan de visie die je erop nahoudt. Kunnen anderen zich hiermee verenigen? Het draait allemaal om een duidelijke communicatie van waar je voor staat en of dit in lijn is met waar jouw werknemer voor staat. Komt dit overeen of zit er een wereld van verschil in? Waar zitten de knelpunten en zijn deze eventueel op te lossen? Deze vragen zijn cruciaal bij het aantrekken én behouden van toptalent.

What you give is what you get

Het is cliché, maar waar: ‘what you give is what you get’. Wat je geeft, krijgt je terug. Vertrouw je iemand voor de volle honderd procent? Dan zal diegene jou ook vertrouwen en je vertrouwen niet snel schaden. En ben je enthousiast over jouw nieuwe werknemer, dan begint hij of zij zijn eerste dag gegarandeerd vol enthousiasme.

Wees transparant

Transparantie is een must en een gesloten houding is niet meer van deze tijd. Wees eerlijk en open tegen je werknemers en zorg ervoor dat ze vanaf het eerste kennismakingsgesprek een helder idee hebben van wie je bent. Dat is ook belangrijk tijdens andere momenten zoals vergaderingen, evaluatiegesprekken en andere feedbackmomenten.

Hoe maak je van jouw bedrijf een magneet van toptalent?

Toptalent trekt toptalent aan

Wees de beste in jouw vakgebied en zorg dat je zelf het talent bent dat je aan wil trekken. Ben je gepassioneerd over jouw visie en doelen, probeer dit dan zo goed mogelijk over te brengen. Zo trek je sneller toptalent aan die zich kunnen verenigen met jouw visie en al snel even gepassioneerd als jij zullen zijn!

Volg onze LinkedIn pagina en blijf op de hoogte!